9. juni 2017

Den blomstertid nu kommerDen blomstertid nu kommer
med lust och fägring stor.
Du nalkas, ljuva sommar,
då gräs och gröda gror.
Med blid och livlig värma
till allt som varit dött,
sig solens strålar närma,
och allt blir återfött.


Kan det blive mere svensk - kan det blive mere sommerligt? Og er der noget så skønt som en mild junidag, hvor jorden er fugtig og blød efter en uge med rigelig regn? For mig er det paradisk - god fredag ...

4 kommentarer:

 1. Smukke ord og et smukt billede af en af mine (mange) ynglinge :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Teksten er så smuk - og får mig altid i sommerferiestemning - måske er det derfor de synger den til sommerferieafslutningen i skolerne i Sverige? (Det gør de ihvertfald i Astrid Lindgrens bøger, så mon ikke de stadig gør det.)

   Slet
 2. Vilket vackert foto och jag tror att just "Den blomstertid nu kommer" är detsamma som skolavslutning för de flesta svenska skolbarn. En tradition som fortfarande är stark och som på något vis är det magiska startskottet på sommarlovet och en hel orörd sommar som ligger framför en.
  Jag hoppas att du njuter av sköna sommardagar tillsammans med nära och kära och får en magisk sommar. Vill också passa på att tacka dig för dina fina och värmande avtryck som du alltid lämnat i mina kommentarfält. Jag är så glad att våra vägar korsades här i bloggvärlden och att jag har fått ta del av dina vackra bilder och ord. Tack snälla! Och även om jag nu slutar blogga och lämnar bloggvärlden så kommer jag fortsätta kika in här då och då för att se hur du har det.

  Sköt om dig!♥

  Kram Lotta

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lotta - tak for din lange kommentar, som jeg først ser nu. Det er trist at du lukker din blog, jeg kommer til at savne dine fine fotografier. Pas på dig selv ...

   Slet