18. december 2015

Alle de smukke ting

Nu er det snart jul, og jeg ønsker mig ... ingenting.

Men hvis jeg skulle ønske mig noget, ville jeg ønske mig nogle af alle de smukke, gedigne og særprægede ting, som er til salg på brugt- og antikmarkedet. For det er ganske overvældende, hvor meget der egentlig er til salg, når man kommer op på niveauet over genbrugsbutikkerne. Retro er moderne og det vælder op med små marskandiser- og antikbutikker. Plus alle de private. der sælger via Den Blå Avis eller Instagram.

Det er dejligt at se, hvordan den gamle keramik og alle de andre ting, som tidligere bare skulle smides ud, (så man kunne købe noget nyt i IKEA ...) er blevet noget værd igen. For det er smukt - og alene håndværket i tingene er nok til at værdsætte dem. Plus deres affektionsværdi.

Jeg har ladet mig friste til at købe et par smukke, brugte ting, som ikke er fra genbrugsbutikkerne:

En lerfigur fra Kähler. Den hedder Leda med svanen og var i sin tid en stor salgssucces for Kähler. Blev produceret i tusindvis af eksemplarer. Både med og uden glasur. Forlægget er skabt af billedhuggeren Kai Nielsen.


Et lille askebæger (har det nok være oprindeligt) fra Hjort. Yndigt. Passer lige til lidt småting.En fin lille kaffekop og tilhørende underkop. Til de dage, hvor det skal være lidt pænere. Bare lidt.

4 kommentarer:

  1. Vilka fina inköp du har gjort. Det är roligt när man hittar de där sakerna som får det att säga tjong inom en och som man bara inte kan motstå.

    En riktigt god jul önskar jag dig. Sköt om dig!♥

    Kram Lotta

    SvarSlet
  2. elsker som i ELSKER det gamle keramik- godt nytår til dig :-)

    SvarSlet