9. juli 2014

Hallands Vejrø


Vi startede sommerferien med en forlænget weekend, der bl.a. gik til Hallands Vejrø.

Hallands Vejrø- Hallands Väderö - ligger i det nordlige Skåne, ud for Bjärehalvøen og lige nord for Kullen og er en lille perle at besøge. Hele øen er naturreservat og er ejet af den svenske kirke. I sæsonen kan man sejle derud fra den lille havneby Torekov..

Sidst på eftermiddagen sejler båden tilbage - for det er ikke tilladt at overnatte på øen, med mindre man har lejet sig ind i den gamle fyrmesterbolig (billedet herunder). Der kan man virkelig holde ferie fjernt fra verdens vrimmel ...


Men de fleste af de besøgende på Hallands Väderö nøjes med at gå ture, nyde den fine natur med klippekyst, standenge og overdrev med får, der græsser under ældgamle egetræer - og bade i det krystalklare, kølige vand fra en af øens mange strande.


Der er en helt særlig og næsten fortryllet stemning på øen - som dog også kan byde på en lille cafe med servering af kaffe, is og pandekager. Noget vi var taknemmelige for, da vi besøgte øen for et par dage siden - få minutter efter dette billede blev taget, styrtede regnen ned.

Så er det godt at kunne gå i læ ...

Øen er som sagt en virkelig perle og hvis du er på de kanter, vil jeg anbefale et besøg.

2 kommentarer:

  1. Hvor ser det dejligt ud, Bodil. Jeg gad godt!

    SvarSlet
    Svar
    1. Der er også virkelig dejligt - og når jeg ser billederne her, får jeg lyst til at tage derover igen. På en efterårstur.

      Slet