30. november 2013

Kager i lange baner

Her hos os starter julen den dag vi bager honningkagefigurer (ligesom den gjorde for børnene i Bulderby..) - og det gør vi altid den fredag der er tættest på 1. december. Så i går bagte vi. Jeg havde lavet dejen på forhånd og efter skoletid gik det løs med stjerner, hjerter, juletræer, julebukke, julemænd og -koner.

Vi bruger en helt særlig opskrift, som vi har fået på det lokale bymuseum, den bliver brugt til de honningkager, som de sælger på julemarkedet hvert år.

Da børnene var små var det mest mig der bagte, men nu kan de selv og det eneste de skulle have lidt hjælp til var med at styre bagetiden.

Resultatet ses her. Der blev mange, rigtig mange kager. Så må vi se om der er nogen tilbage, når det bliver jul.

2 kommentarer:

  1. Sikke en dejlig tradition, I har, og nogle meget flotte småkager.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak - det er en tradition der hænger ved. Både dejen (opskriften), tidspunktet for bagningen og de figurer, der bliver bagt. Alt er som året før, og sådan skal det også være.

      Slet