15. juli 2013

Nordpå

Bloggen har været sommerstille, for jeg har været nordpå. Til den mest overvældende natur, til et land, hvor jeg hellere end gerne kommer igen. Sommer som vinter.

Lyset var også helt, helt overvældende. Vi var ikke så langt nordpå at vi kunne opleve rigtig midnatsssol, men det blev heller ikke mørkt. Overhovedet. Ved midnat begyndte det at skumre, men kun ganske lidt. Og kun kort tid efter var det helt lyst igen.

Billederne siger det meste, for det var virkelig helt, helt fantastisk..


Det var første gang vi havde børnene med på en rigtig vandreferie, (for det er temmelig krævende for os lavlandsfolk at gå i fjeldterræn), men de er så store nu (næsten 10 og 15) at de godt kan gå længere ture i ujævnt terræn. De kunne også godt lide det; de store vidder og det anderledes landskab; de mange vandløb og små bække, som man kunne drikke af; sne midt om sommeren. Selvom den mindste syntes det var MEGET hårdt når det gik op ad.

At vi så ramlede ind i et massivt højtryk med skyfri himmel og høj sol. gjorde ikke oplevelsen dårligere. Det var nærmest for varmt at gå de dage hvor temperaturen var over 20 grader..
Men nu er vi hjemme igen - og glæder og os til at nyde den danske sommer og de skønne strande, som ikke så få nordmænd har som deres foretrukne sommerferiemål - ikke mindst fordi Danmark er meget billigere end Norge...

8 kommentarer:

 1. Dejligt at læse - I har vist været i mit yndlingsferieland, Norge?

  SvarSlet
 2. Præcis, vi har været i Norge. Som desværre også er et meget dyrt land, men det hører ligesom ikke sammen med den smukke natur, vel..

  SvarSlet
 3. Jeg gad godt en vandreferie, vi var på motorcykeltur i Norge for nogle år siden, da lagde vi en dags vandring ind. Og det er vildt dyrt i Norge :-) Dejligt at jeres børn tog med og holdt ud. Bar I al bagagen eller gik I ud fra et sted eller fik I bagagen kørt?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - det er dyrt i Norge, så vi har heller ikke været der så tit, som jeg gerne ville. Vi gik kun på dagsture fra den hytte hvor vi boede - så det er måske forkert at kalde det en vandreferie? men vi gik meget.. Jeg har tidligere været på vandretur fra hytte til hytte i samme område (Jotunheimen) og det kan man sagtens. Men man skal selv bære bagagen.

   Slet
 4. Åh hvor er det skønne billeder !
  Og hvilken oplevelse !!
  Jeg har en drøm om at vandre i fjelde ...

  SvarSlet